11/1/16

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ. Η ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (2006-2013)

Ιωάννης Στριμπής
Εξελίξεις στη διεθνή προστασία των ναυτικών. Η νέα σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη ναυτική εργασία (2006-2013)

Αθήνα, Ακαδημία Αθηνών 2015
189 σελ.
ISBN 978-960-404-295-1
Τιμή 17,00 € / στο βιβλιοπωλείο μας 13,60 €
«Το Γραφείο Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών της Ακαδημίας Αθηνών επεξεργάζεται με τη συνεργασία ειδικευμένων νέων επιστημόνων προγράμματα που αναφέρονται στη διεθνή προστασία των Ελλήνων ναυτικών. Η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη έγινε από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Στριμπή και καλύπτει το θεσμικό μέρος του καθεστώτος των ναυτικών, όπως διαμορφώθηκε με την πολύ σημαντική νέα Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη Ναυτική Εργασία, που τέθηκε σε ισχύ το 2013 με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού κρατών, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Ο κ. Στρίμπης έχει μακρά θητεία στην έρευνα, πρακτική και διδασκαλία του διεθνούς δικαίου και στην παρούσα μονογραφία προβαίνει για πρώτη φορά σε συστηματική παρουσίαση της νέας Σύμβασης, του τρόπου εφαρμογής της και της ακτινοβολίας της στη διεθνή και ελληνική έννομη τάξη.

Το βιβλίο αυτό οριοθετεί το γενικό πλαίσιο της διεθνούς προστασίας των ναυτικών. Το Γραφείο Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών προβαίνει σε περαιτέρω μελέτη και έκδοση άλλων μονογραφιών σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στο καθεστώς των Ελλήνων ναυτικών...».

(από τον πρόλογο του βιβλίου) Δεν υπάρχουν σχόλια: