15/10/19

ΝΥΧΤΑ ΤΕΧΝΗΣ 2019


Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση «ΝΥΧΤΑ ΤΕΧΝΗΣ» στο πλαίσιο των φετινών 54ων Δημητρίων, με το Πολιτιστικό του Κέντρο (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108) και το Βιβλιοπωλείο του (Τσιμισκή 11), στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2019 αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 οι εκθέσεις «ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ. Από την οικογένεια των Καπαντζή στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ» και «ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ. Από την ιστορία μιας οικογένειας στην ιστορία μιας εποχής», που παρουσιάζονται στη Βίλα Καπαντζή, θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, έως τις 22:00. Ταυτόχρονα, ο διευθυντής του Κέντρου του ΜΙΕΤ Γιάννης Επαμεινώνδας θα πραγματοποιήσει δύο ξεναγήσεις, στις 19:00 για το κοινό της οργανωμένης διαδρομής και στις 20:00 για τους εκτός διαδρομής επισκέπτες.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 η «Έκθεση Φοιτητών του Δ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ» στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ θα λειτουργήσεις έως τις 22:00, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους ενδιαφερόμενους από τους συμμετέχοντες στην έκθεση φοιτητές.

Για τη ΝΥΧΤΑ ΤΕΧΝΗΣ

Τα 54α Δημήτρια και η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά την Νύχτα Τέχνης, μια μοναδική, συναρπαστική, νυχτερινή εμπειρία από την Τετάρτη 16 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου2019, με κριτικούς τέχνης και καλλιτέχνες, στο ρόλο των ξεναγών, στο εικαστικό τοπίο της πόλης.

Η Νύχτα Τέχνης 2019 ανανεώνει το ραντεβού της με τρεις εικαστικούς περιπάτους, επέκταση ωραρίου και ελεύθερη είσοδο για τη διάρκεια της δράσης, στους φορείς που συμμετέχουν. Η συμμετοχή στις διαδρομές είναι δωρεάν.

Τρεις ημέρες, με τρεις διαφορετικές διαδρομές η εικαστική Θεσσαλονίκη θα ξενυχτά και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί, να γνωρίσει και να μάθει για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης.

Οι φορείς που θα συμμετάσχουν στον εικαστικό περίπατο θα λειτουργούν με εκτεταμένο ωράριο από τις 18:00 έως τις 22:00 και με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθώντας το στίγμα των προηγούμενων ετών η διάρθρωση των διαδρομών θα γίνει ως εξής:
Την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 16/10, για τη διαδρομή από ανατολικά, αφετηρία στη Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca και κατάληξη στο Γενί Τζαμί.
Τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18/10, οι εικαστικές διαδρομές είναι αφιερωμένες στα μουσεία και τις αίθουσες τέχνης στην καρδιά της πόλης.


Περισσότερες πληροφορίες για τη Νύχτα Τέχνης 2019 στο τηλέφωνο 2310 427555, Τρίτη έως Παρασκευή από 10.00 έως 16.00, υπεύθυνοι Στέλιος Μανώλης και Άντα Μπαραχάνου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους χώρους που συμμετέχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.thessalonikiguide.gr/event/nixta-texnis-eikastikos-peripatos/ και στο Facebook της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: