17/12/10

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΙΕΤ

1990-2010
20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΣΜΑ

Απλό Θέατρο

Αθήνα, Μικρή Άρκτος 2010
272 σελ., τιμή 40.00 €, έκπτωση 10%
Τελική τιμή 36.00


Η έκδοση ζωντανεύει βήμα βήμα τη διαδρομή του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Φάσμα - ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ από τη γέννησή του (1990) μέχρι σήμερα (2010) και περιέχει 2 CD's με την ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης Η διήγηση της υπηρέτριας Τσερλίνε
του Χέρμαν Μπροχ.

Φωτογραφίες, σκηνικά, κοστούμια, σκίτσα, ντοκουμέντα, αποσπάσματα κριτικών αλλά και κείμενα γραμμένα ειδικά για την έκδοση από τους: Κώστα Γεωργουσόπουλο, Δημήτρη Μαρωνίτη, Ελένη Βαροπούλου και Χαρά Μπακονικόλα, ταξιδεύουν τον αναγνώστη στα 38 έργα που παρουσιάστηκαν την εικοσαετία αυτή στο ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ, από τα οποία 24 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ 7 συγγραφείς πρωτοσυστήθηκαν από το Απλό Θέατρο στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό.

Στις 272 σελίδες του λευκώματος "μαγνητίζουν" οι φυσιογνωμίες των λαμπρών ηθοποιών που ενσάρκωσαν κορυφαίους ρόλους: Αλέκα Παΐζη, Δημήτρης Καταλειφός, Ράνια Οικονομίδου, Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννης Φέρτης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρούλα Πατεράκη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ηλίας Λογοθέτης, Άρης Λεμπεσόπουλος, αλλά και το σταμάτημα του θεατρικού χρόνου μέσα από τον φακό σπουδαίων φωτογράφων: Κώστας Ορδόλης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Τασούλας, Τάκης Διαμαντόπουλος κ.α.


ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
(1986-2010)
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Αθήνα, Μικρή Άρκτος 2010
3 CD's, 64 σελ., τιμή 30.00 €, έκπτωση 10%
Τελική τιμή 27.00Περισσότερες από 3 ώρες μουσικής, γραμμένης για 22 θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα (1986-2010), περιέχουν τα 3 CD's που συνοδεύουν αυτή την έκδοση, εμπλουτισμένη με φωτογραφίες από τις παραστάσεις, κριτικές και πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις.

Στα 3 CD που τη δραματουργία τους υπογράφει η ίδια η συνθέτρια, περιλαμβάνονται μουσικά θέματα που αγκαλιάζουν μια περίοδο συνεργασίας 24 χρόνων έως και την παράσταση Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ.

Το κοινό και ειδικά το θεατρόφιλο, θα απολαύσει συνθέσεις από τον Ξεριζωμό, τον Σύζυγο, το Φεγγάρι για καταραμένους, τη Σκιά του Μαρτ, το Ρόσμερσχολμ, το Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, το Πάρτι Γενεθλίων, τον Γυάλινο Κόσμο, τη Νίκη κ.α.


ΧΡΙΣΤΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
ΜΕ 81 ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

Η έκδοση περιέχει 1 CD.
Ερμηνεύουν: Σόνια Θεοδωρίδου, Αφροδίτη Μάνου,
Κώστας Παρίσης, Γιώργος Περρής,
Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης
Γιώργης Χριστοδούλου

Συμμετέχουν: Ηλίας Μαμαλάκης, Θάλεια Τσεντόγλου,
Γιάννης Χαρίσης
Αθήνα, Μικρή Άρκτος 2010

64 σελ., τιμή 22.00 €, έκπτωση 10%
Τελική τιμή 19.80


Δύο δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη, ο συνθέτης Δημήτρης Μαρκατόπουλος και ο στιχουργός Χρίστος Παπαδόπουλος, ετοίμασαν δεκατρία μουσικά παραμύθια, επιστρατεύοντας τη φαντασία, το χιούμορ και την ευαισθησία τους, μα πάνω απ’ όλα την ανεξάντλητη, σκανδαλιάρικη και απελευθερωτική παιδικότητά τους.

Η νεαρή ζωγράφος Σοφία Γρηγοριάδου ανέλαβε να εικονογραφήσει την εύθραυστη και χαρούμενη εικόνα αυτών των παράξενων ιστοριών. Το βιβλίο γέμισε με 81 ακουαρέλες της που ζωντανεύουν την πορεία αυτού του ταξιδιού και τους ήρωες αυτής της παρέας.

Από εκεί και ύστερα ο ζωγράφος Ανδρέας Γεωργιάδης «έστησε» όλη την παρέα στο χαρτί και τις τρέλες τους τις έκανε βιβλίο, ενώ ο Παρασκευάς Καρασούλος κράτησε το νήμα της παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: