12/11/18

«SUR MESURE». ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης
παρουσιάζει την έκθεση 

που διοργανώνει ο Σύλλογος αποφοίτων και φίλων 
Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale

Sur mesure.
Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται 
από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν


την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30

στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ
Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108

Διάρκεια έκθεσης: 15 – 25 Νοεμβρίου 2018
Ωράριο έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά)

Η έκθεση «Sur mesure», που διοργανώνεται από τον σύλλογο αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Philippe Ray. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα.

Την ημέρα των εγκαινίων, θα εορταστεί παράλληλα και η «άφιξη» της νέας σοδειάς του δημοφιλούς γαλλικού κρασιού Beaujolais Nouveau, το οποίο και θα προσφέρεται στους παρευρισκόμενους, με την ευγενή χορηγία του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν με πρωτότυπες δημιουργίες οι σχεδιαστές: Νάσος Ανδρεόπουλος, Πάνος Απέργης, Κρίστυ Αργυροπούλου, Ράνια, Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, Ανθή Γιαννοπούλου, Νίκος Γλαβίνας, Νίκος Δάλλας, Ντενίζ Ελευθερίου, Ντόλη Ζερβού, Κατερίνα Καζακλή, Εύη Καράμπελα, Elodie Karkafiris, Σταυρίνα Καταβέλου, Μαρία Κοκκαλά, Ιωάννης Κοσελόγλου, Φωτεινή Λάζου, Κυβέλη Λυμπέρη Χατζώκου, Ιωάννης Μαστόρης, Στελίνα Μειμάρογλου, Βασιλική Μικρού, Φωτεινή Μορφακίδου, Κατερίνα Μουξιού, Αλεξάνδρα Μπάτζιου, Μελίνα και Αναστασία Μπούφτα, Ελένη Οικονομίδου, Αννα Οικονόμου Λαζοπούλου, Γιώργος Παναγιάρης, Θώμις Παπαδημητρίου, Λίνα Πινάτση, Αγνή Σαμαρά, Αντουανέτα Σταυρίδου, Αλκμήνη Τριγωνάκη, Κωνσταντίνος Τσιγάρος, Νικολέτα Τσίνα, Νίκος Φλόκας, Μάρα Χασάπη Πέντζου, Ελένη Χασιώτη, Δήμητρα Χρουσαλά, Εργαστήρι Ενδυματολογίας “Catwalk”.

Αυθεντικές δημιουργίες και υλικό της περιόδου παραχώρησαν οι:
Ελίνα Διαμαντή, Λιλίκα Ζέρβα Ωρολογά, Ευδοκία Ηλιοπούλου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Λουκία Μαντοπούλου, Θανάσης Μαυρομάτης, Ευαγγελια Μίχου, Αφοι Μπελίδη, Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου, Ηρώ Τζελέπογλου, Ροδούλα Τσαλουχίδου, Αντώνης Φακίδης.

Φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται:
Από το προσωπικό αρχείο του φωτογράφου Γιάννη Κυριακίδη και από τα αρχεία των Γιώργου Κωνσταντινίδη, Ηρώς Τζελέπογλου και Ζέττας Φλόκα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Sur mesure ονομάζεται το ρούχο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, όπως εκείνα που κάποτε επιβαλλόταν να φοράμε σε κάθε σημαντική περίσταση της ζωής μας.

Sur mesure είναι και ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνεται από τον σύλλογο των αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale, με θέμα την επιρροή της γαλλικής μόδας στις δημιουργίες των ελλήνων σχεδιαστών.

Σχεδιαστές της παλαιότερης και νεότερης γενιάς, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις, κλήθηκαν να ράψουν μοναδικές δημιουργίες, αντλώντας έμπνευση από τους εμβληματικούς γάλλους μόδιστρους, με σκοπό να μας υπενθυμίσουν ότι η μόδα είναι μια τέχνη ζωντανή, που πάντα θα προσελκύει ταλαντούχους ανθρώπους για να την υπηρετήσουν.

Η ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης συμπίπτει φέτος με την ημέρα της κυκλοφορίας της νέας σοδειάς του δημοφιλούς γαλλικού κρασιού Beaujolais Nouveau (3η Πέμπτη του Νοεμβρίου). Το γεγονός αυτό έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο τη μέρα αυτή. Για το 2018 επιλέχθηκε ο εορτασμός να γίνει παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης που αφορά τον τόσο «γαλλικό» χώρο της μόδας.

Η διοργάνωση γίνεται με αφορμή το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2018 η πόλη μας τιμά τη γαλλοφωνία (Thessalonique en français) και τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

INFO – έκθεσης «Sur mesure. Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Βίλα Καπαντζή – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 108
Ταχ. Διευθ.: Τ.Θ. 50742, 54014 Θεσσαλονίκης 22


Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30

Διάρκεια
Πέμπτη 15 έως και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ωράριο λειτουργίας
Από Τρίτη έως και Κυριακή: 10.30-18.00
Δευτέρα: κλειστά

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Πληροφορίες
τηλ. 2310 295 170-1 καθημερινές 9.00 – 14.30
και 2310 295 149 τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

ΟΑΣΘ
αν κινείστε προς το κέντρο: 3, 5, 6, 8, 33, 39 (στάση Ανάληψη)
αν κινείστε προς τα νοτιοανατολικά: 5, 6, 8, 33 (στάση Πέτρου Συνδίκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: