5/12/09

ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Εννέα Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Επιμέλεια: Μπάμπης Λέγγας
Αθήνα, Εκδόσεις του Φοίνικα 2008
70 σελ., τιμή 18.00 €, έκπτωση 10%
Τελική τιμή 16.20 €

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1996. Πρόκειται για εννέα πραγματικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες των: Μακρυγιάννη, Κονδυλάκη, Μωραϊτίδη, Κόντογλου, Πλουζιώτη, Σεφέρη, Ιωάννου, Μανιάτη, Καχτίτση.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται εννέα χαρακτικά της Φωτεινής Στεφανίδου. Η βιβλιοδεσία έχει γίνει με χειροποίητο χαρτί ασιατικής προέλευσης επεξεργασμένο με χειροποίητους τρόπους. Το δίχρωμο τύπωμα του καλύμματος έχει γίνει σε χρυσοτυπική πρέσα. Οι ακμές του βιβλίου έχουν βαφεί στο χέρι με μπλε χρώμα.


Καλωσορίσματα και καλοπιάσματα

Επιμέλεια: Μπάμπης Λέγγας
Αθήνα, Εκδόσεις του Φοίνικα 2008
64 σελ., τιμή 18,00 €, έκπτωση 10%
Τελική τιμή 16.20

Ήθη και έθιμα υποδοχής του Νέου Έτους. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1999. Τα κείμενα του βιβλίου περιγράφουν την υποδοχή του Νέου Έτους στις παραδοσιακές κοινωνίες στην Ελλάδα και στην Μικρά Ασία. Την έρευνα έχει κάνει η Ελένη Σταματοπούλου.

Η βιβλιοδεσία έχει γίνει με χειροποίητο χαρτί πράσινου χρώματος ασιατικής προέλευσης επεξεργασμένο με χειροποίητους τρόπους. Το δίχρωμο τύπωμα του καλύμματος έχει γίνει σε χρυσοτυπική πρέσα. Οι ακμές του βιβλίου έχουν βαφεί στο χέρι με πράσινο χρώμα.


Καλλικάντζαροι

Επιμέλεια: Μπάμπης Λέγγας
Αθήνα, Εκδόσεις του Φοίνικα 2008
48 σελ., τιμή 18.00 €, έκπτωση 10%
Τελική τιμή 16.20

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997. Τα κείμενα διηγούνται το μύθο των καλλικάντζαρων, όπως έχει διασωθεί στην προφορική παράδοση διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Η επιλογή των κειμένων έχει γίνει από το βιβλίο του Ν. Γ. Πολίτη, Μελέται περί του βίου και της γλώσσης του ελληνικού λαού. Τα σχέδια που περιέχονται στην έκδοση είναι του Πάνου Φειδάκη.

Η βιβλιοδεσία έχει γίνει με χειροποίητο χαρτί κόκκινου χρώματος ασιατικής προέλευσης επεξεργασμένο με χειροποίητους τρόπους. Το σχέδιο στις διακοσμητικές ταινίες του καλύμματος με τα «φουσάτα των παγανών», είναι σύνθεση από σχέδιο του Π. Φειδάκη. Οι ακμές του βιβλίου έχουν βαφεί στο χέρι με κόκκινο χρώμα.


Τα τρία παραπάνω βιβλία πωλούνται και σε κασετίνα με τίτλο Δωδεκαήμερο 2008-2009. Τιμή 55.00
Έκπτωση 10%
Τελική τιμή 49.50

Δεν υπάρχουν σχόλια: