13/9/14

GENES ET L' OUTRE-MER. ACTES NOTARIES DE FAMAGOUSTE ET D' AUTRES LOCALITIES DU PROCHE-ORIENT (XIVe-XVe s.)

Michel Balard, Laura Balleto, Christopher Schabel
Gênes et l’ Outre-Mer. Actes notariés de Famagouste et d’ autres localities du Proche-Orient (XIVe-XVe s.)

Λευκωσία, Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου 2013
395 σελ.
ISBN 978-9963-0-8131-8
Τιμή 17,80 € / στο βιβλιοπωλείο μας 16,02 €




Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη με εκτενείς εισαγωγές, διπλωματική έκδοση και σχολιασμό εγγράφων και γενικά ευρετήρια.

Πρόκειται για τον 7ο τόμο ενός μακροπρόθεσμου ερευνητικού προγράμματος που άρχισε το 1982 στη Γένουα, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μεσαιωνολόγου Geo Pistarino, διευθυντή του Ινστιτούτου Μεσαιωνολογίας του Πανεπιστημίου της Γένουας. Σκοπός του προγράμματος ήταν η διπλωματική έκδοση των εγγράφων που αφορούν την Κύπρο (14ος – 15ος αιώνας) και τα οποία φυλάγονται στα Εθνικά Αρχεία της Γένουας. Υπό τη διεύθυνση του καθ. Geo Pistarino εκδόθηκαν οι πέντε πρώτοι τόμοι.

Το πρόγραμμα διακόπηκε το 1987 και την ολοκλήρωσή του ανέλαβε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου το 2009, το οποίο εξέδωσε τον 6ο και 7ο τόμο της σειράς. Ο 8ος και τελευταίος τόμος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα εκδοθεί επίσης από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου.

Το έργο εκπονήθηκε από τρεις έγκριτους καθηγητές ιστορίας των Πανεπιστημίων Σορβόνης, Γένουας και Κύπρου οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με την ιστορία της μεσαιωνικής Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: