28/11/14

ΕΓΡΑΦΣΕΝ ΚΑΙ ΕΠΟΙΕΣΕΝ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΤΙΒΕΡΙΟΥ

Έγραφσεν και εποίεσεν. Μελέτες κεραμικής και εικονογραφίας προς τιμήν του καθηγητή Μιχάλη Τιβέριου

Κείμενα συλλογικό
Επιμέλεια: Πάνος Βαλαβάνης, Ελένη Μανακίδου
Θεσσαλονίκη, University Studio Press 2014
598 σελ. με έγχρωμες και α/μ εικόνες
Δίγλωσση έκδοση: ελληνική και αγγλική
ISBN 978-960-12-2196-0
Τιμή 56,00 € / στο βιβλιοπωλείο μας 50,40 €




«Η έκδοση του δεύτερου τιμητικού τόμου για τον καθηγητή Μιχάλη Τιβέριο ήταν απόρροια της απαίτησης συναδέλφων και φίλων του να δημοσιεύσουν εργασία τους προς τιμήν του σπουδαίου αρχαιολόγου και ερευνητή, ο οποίος φέτος, το 2014, αποχωρεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας 40 χρόνια διδασκαλίας.

Η ακαδημαϊκή και αρχαιολογική πορεία του τιμωμένου σηματοδοτούνται από τρεις ιδιότητες που συνενώνονται με τον καλύτερο τρόπο στο πρόσωπό του: αφοσιωμένος δάσκαλος, προσιτός συνάδελφος και ακούραστος ερευνητής.


Κρατήρας κατά την διαδικασία αποκατάστασης. 
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου Α 522

Τον ρόλο του Τιβέριου ως πανεπιστημιακού δασκάλου κάλυψε, σε μεγάλο βαθμό, ο πρώτος τόμος, που εκδόθηκε προς τιμήν του το 2012, με πρωτοβουλία μαθητών του. Αντιθέτως, έναυσμα του τόμου αυτού αποτέλεσε η ανάδειξή του σε έναν από τους σημαντικότερους Κλασσικούς αρχαιολόγους της εποχής μας και η τεράστια αποδοχή του ίδιου και του έργου του σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνάδελφοί του της Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. καθώς και σε άλλα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μαζί με πολλούς συναδέλφους και συνεργάτες του από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έσπευσαν με ιδιαίτερο ζήλο να τον τιμήσουν για τη μεγάλη συμβολή του στην αρχαιολογική έρευνα, ιδιαιτέρως στα πεδία της αρχαίας κεραμικής και της εικονογραφίας...».

(από τον πρόλογο του τόμου)


Δεν υπάρχουν σχόλια: