5/6/19

ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ

  Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης
στο πλαίσιο της ενότητας ΑΣΤΥ & ΚΗΠΟΣ
παρουσιάζει τη μικρού μήκους ταινία της Cécile Clos

Ένας κήπος στην πόλη
Ένα κενό για μια παύση 

την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 21:30
στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ
Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108


Ειδικά για εκείνη τη μέρα, οι εκθέσεις που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο (του Νίκου Παπαδόπουλου: Flora Filopappou και της Λίας Ναλμπαντίδου: Αστικός μυστικός κήπος) θα λειτουργούν μέχρι τις 21.00.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η λευκή οθόνη της Cécile Clos φέρει στην επιφάνειά της τη ζωή ενός πειραματικού κήπου περιτριγυρισμένου από μπετόν. Ο «Κήπος στην πόλη» βιώνεται ως ένα ταξίδι, ως προσωπική εμπειρία. Αστικά και φυσικά τοπία εναλλάσσονται μέσα από φωτογραφικές, ψηφιακές και κινηματογραφικές εικόνες δημιουργώντας ροές και παύσεις. Ο ρυθμός των εικόνων διαρθρώνεται άλλοτε με επιτάχυνση και άλλοτε με βραδύτητα, ένας χρόνος εσωτερικός, υποκειμενικός. Ο κήπος της είναι ένας τόπος όπου κατοικεί η διαφορετικότητα της βλάστησης, μεταφορά της διαφορετικότητας του κόσμου, που άλλοτε είναι ορατή κι άλλοτε όχι. Πρόκειται για ένα μεσοδιάστημα στον αστικό ιστό που μας προσκαλεί να αντιμετωπίσουμε τον κήπο ως κενό χώρο, ως δυνατότητα προσωπικού καταφυγίου και ευκαιρία ενδοσκόπησης. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Cécile Clos ζει και εργάζεται στην Nantes. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές Πλαστικών Τεχνών στην Rennes και στο Τμήμα Επιστημών και Τεχνικών της Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Παρίσι. Εργάζεται ως φωτογράφος στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Nantes. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές. Τα τελευταία χρόνια ερευνά τους αστικούς κήπους πραγματοποιώντας ταινίες μικρού μήκους και εγκαταστάσεις στο δημόσιο χώρο.


INFO – προβολής ταινίας μικρού μήκους Cécile Clos «Ένας κήπος στην πόλη»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Βίλα Καπαντζή – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 108
Ταχ. Διευθ.: Τ.Θ. 50742, 54014 Θεσσαλονίκης 22


Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 21:30

Πληροφορίες
τηλ. 2310 295 170-7 καθημερινές 9.00 – 14.30
και 2310 295 150 τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

ΟΑΣΘ
αν κινείστε προς το κέντρο: 3Κ, 5, 6 (στάση Ανάληψη)
αν κινείστε προς τα νοτιοανατολικά: 3Κ, 5, 6 (στάση Πέτρου Συνδίκα)


Δεν υπάρχουν σχόλια: