18/9/20

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

David Hockney & Martin Gayford
Η ιστορία των εικόνων για παιδιά

Εικονογράφηση: Rose Blake
Μετάφραση: Καρίνα Λάμψα
Αθήνα, εκδόσεις Καπόν, 2020 (Σεπτέμβριος)
Σελίδες: 128, με έγχρωμες εικόνες
Διαστάσεις: 21,5 x 28 εκ.
ISBN πανόδετου: 978-618-5209-64-3
Τιμή: 24,50 € // στο βιβλιοπωλείο μας 22,05 €


Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ιστορία των Εικόνων, τα παιδιά μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης, από την πρώιμη ζωγραφική στους τοίχους των σπηλαίων έως τις εικόνες που φτιάχνουμε σήμερα στους υπολογιστές μας και στις φωτογραφικές μηχανές των τηλεφώνων. Βασισμένη σε ένα best seller βιβλίο για μεγάλους, η έκδοση που απευθύνεται στα παιδιά αποτελείται από συζητήσεις ανάμεσα στον καλλιτέχνη Ντέηβιντ Χόκνεϊ και τον συγγραφέα Μάρτιν Γκέιφορντ, οι οποίοι μιλούν για την τέχνη με εμπνευσμένη απλότητα και σαφήνεια. Οι εικονογραφήσεις της Ρόουζ Μπλέικ φωτίζουν τις αφηγήσεις των δύο συγγραφέων και ζωντανεύουν την Ιστορία της Τέχνης για ένα νεανικό κοινό.

Ο Ντέηβιντ Χόκνει είναι ίσως ένας από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς καλλιτέχνες της εποχής μας. Φτιάχνει εικόνες σχεδόν σε οποιαδήποτε μέσο και του αρέσει να κοιτάζει προσεκτικά το έργο άλλων καλλιτεχνών. Το βιβλίο του Secret Knowledge (Μυστική Γνώση) εξηγεί ορισμένες από τις ιδέες του για το πώς οι καλλιτέχνες, σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, δημιούργησαν τις εικόνες τους.

Ο Μάρτιν Γκέιφορντ είναι κριτικός τέχνης και συγγραφέας. Έχει κάνει με τον Ντέηβιντ Χόκνει πολλές συζητήσεις για την τέχνη, ορισμένες από τις οποίες κατέγραψε σε βιβλία, όπως στο A Bigger Message (Ένα μεγαλύτερο Μήνυμα).

Η Ρόουζ Μπλέικ είναι εικονογράφος, και φτιάχνει επίσης εικόνες. Δημιουργεί εικονογραφήσεις για βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και γκαλερί τέχνης. Όταν ήταν έντεκα χρόνων, πήγε με τους γονείς της διακοπές στο Λος Άντζελες και επισκέφτηκαν τον Ντέηβιντ Χόκνει στο σπίτι του. Από τότε, είναι μια από τις πιο πιστές οπαδούς του. 

(από το βιβλίο)

 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: