11/9/08

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TOY MIGUEL ANGEL REBOLLO

«Η ζωή μου στις ζωές σας» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του Miguel Angel Rebollo που θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008, στις 8.30 μ.μ.. στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη). Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Federico Garcia Lorca» και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και εντάσσεται στο πρόγραμμα των 43ων Δημητρίων.
Η φωτογραφία είναι ένα κομμάτι της πραγματικότητας· η ματιά που περνάει μέσα από τον φακό και σταθεροποιείται. Ο Miguel Angel Rebollo πέρασε από χώρους και χώρες και με τη ματιά του κατέγραψε ανύποπτα κομμάτια του χρόνου. Ο χρόνος φτιάχνει τις ζωές μας και οι σειρές αυτών των φωτογραφιών μας ταξιδεύουν. Ακολουθούμε τη ζωή του φωτογράφου και τα επεισόδιά της γίνονται κομμάτια από τις δικές μας ζωές.
Η έκθεση είναι μια εικαστική πρόταση. Οι φωτογραφίες υπό τη μορφή διαφάνειας αποκαλύπτονται μέσα από δέσμες ψυχρού φωτός. Ο βραβευμένος φωτογράφος παρουσιάζει την πρότασή του αυτή για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μας καλεί σε μια περιπλάνηση στον κόσμο και στις ζωές των ανθρώπων.
Ο Miguel Angel Rebollo είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Compultense της Μαδρίτης, με υποτροφία επίτιμου ερευνητή του Υπουργείου Παιδείας της Ισπανίας. Έχει λάβει υποτροφίες και διεθνή βραβεία για το έργο του στην Ayllon, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Μπουένος Άιρες, το Αμμάν, τη Σλοβενία. Υπότροφος της Caja Madrid για την καλλιτεχνική του δημιουργία, έλαβε μέρος στην 27η Διεθνή Μπιενάλε Τέχνης στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας και στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Ισπανίας PhotoEspana. Από το 1996 έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στη Σλοβενία (Slovenia Open to the Art; Shinji Vhr), στη Γερμανία (15 Künstler und Künstlerinnen aus 15 natichen der Eurounion, Dreieich), στην Αργεντινή (Centro de Arte La Recoleta, Complejo Cultural Santa Cruz y C.C Borges), στη Νέα Υόρκη (International Studio and Curatorial Program y Spanish Institute) και στην Ισπανία (Circuitos, Sala de Arte Joven, galería A 21, los 29 enchufes, Espacio).

Δεν υπάρχουν σχόλια: