14/10/10

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

NEIL A. CAMPBELL , JANE B. REECE, LISA A. URRY,
MICHAEL L. CAIN, STEVEN A. WASSERMAN,
PETER V. MINORSKY, ROBERT B. JACKSON
ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΜΟΣ Ι
Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΓΕΝΕΤΙΚΗ

Μετάφραση: Θόδωρος Κοκκορόγιαννης,
Βασιλική Βακάκη
Επιμέλεια ορολογίας: Νίκος Κ. Μοσχονάς,

Θόδωρος Κοκορόγιαννης
Επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Κ. Μοσχονάς
Ηράκλειο, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2010
660 σελ., τιμή 60.00
Έκπτωση 10%, τελική τιμή 54.00


Η Βιολογία των Campell & Reece και των συνεργατών τους είναι ένα βιβλίο γενικής βιολογίας δοκιμασμένο στη διεθνή, άκρως ανταγωνιστική αγορά, με μακροχρόνια διεθνή αναγνωρισιμότητα, επιστημονική εγκυρότητα και απήχηση, ιδίως στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Συνδυάζει τη σύγχρονη βιολογική γνώση με την προσπάθεια για ενεργητική μάθηση εκ μέρους του αναγνώστη.

Το βιβλίο απευθύνεται σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές των βιολογικών επιστημών, αλλά και κάθε άλλου κλάδου των φυσικών επιστημών —φυσικής, χημείας, εφαρμοσμένων μαθηματικών και πληροφορικής, γεωλογίας, γεωπονίας, βιοχημείας κ.λπ. Το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο και για την εισαγωγή στη σύγχρονη βιολογία φοιτητών ιατρικών σχολών και σχολών συναφών με την ιατρική. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στη διεπιφάνεια της βιολογίας με τη βιοτεχνολογία, την πληροφορική, τη βιοηθική, την ιατρική τεχνολογία, τη βιοφυσική, τη βιοχημεία κ.λπ., δεδομένου ότι στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν μεταπτυχιακοί σπουδαστές με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο.

Ωστόσο, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η Βιολογία των Campell & Reece προσφέρεται και ως "βιβλίο αναφοράς" για τους καθηγητές βιολογίας στη Μέση Εκπαίδευση, οι οποίοι παραμένουν χωρίς ισχυρή βιβλιογραφική κάλυψη μέχρι σήμερα. Η παρούσα ελληνική έκδοση στηρίζεται στην πιο πρόσφατη, ανανεωμένη 8η αγγλική έκδοση, που κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2009.

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: